Două dintre dezamăgirile acestui sezon in Premier League

 

DEMITEREA LUI CLAUDIO RANIERI

Fără să deschidem din nou această rană, sau să îmbrăcăm demiterea lui Ranieri în absurda hiperbola „sfârșitul în fotbal”, dar forma începutului de sezon pentru Leicester a confirmat cu adevărat, că nu este loc de sentimente în sport. Nu contează cât de mare este succesul  și cât de multe laude s-au primit ca urmare a rezultatelor obținute, fragilitatea Ego-ului jucătorului modern înseamnă că va avea întotdeauna o altă jumătate de viață. Pentru unii, punctul critic apare atunci când se negociază contracte noi, colegi de echipă sunt transferați și o ierarhie neoficială a responsabilității incepe să se dezvolte.

Știm, desigur, că plecarea lui Ranieri a venit ca un rezultat al mai multor probleme diferite și că , retrospectiv privind, a fost decizia corectă. Cu toate acestea, viteza cu care fondul comercial din jurul lui Leicester a dispărut, a fost o amintire neplăcută, ăsta este un business și fotbalul nu-și va pierde niciodată fața dură, crudă, lipsită de sentimente.

 

PERFORMANȚA LUI PEP GUARDIOLA LA MANCHESTER CITY

Să uităm clasamentul, performanța din Champions League și eșecul în câștigarea vreunui trofeu ; a fost Guardiola menit să fie mai interesant decât atât?

Conerința lui de presă a anticipat asta, dar nu se presupunea ca va aduce un meniu bogat al fotbalului, asezonat cu posesie inteligentă, exploatarea spațiilor mici și o fascinantă mișcare în teren fără minge? Guardiola poate reprezenta succesul simplu, neted, dar ca cel mai recent neofit al antrenamentului, sosirea lui în această țară, a fost menită să fie o experiență mai mult educațională.

A îmbunătățit Manchester City? Probabil, dar nu ăsta este cu adevărat scopul. Talentați așa cum sunt, ei rămân una dintre acele echipe din Anglia, puternice-dar-defectuoase, de care Guardiola și acoliții săi făceau glume în trecut și se distrau pe seama lor. Eroul lor este cel mai renumit ideolog și un om cu un apetit aparent inepuizabil pentru schimbările și detaliile tactice. Până în prezent, totuși, ceea ce rămâne este o harababură de idei contradictorii, sfârșitul cărții venind de la urmările unei decizii ingrozitoare asupra portarului și o jumătate de recrutare ingrozitoare a defensivei.

Guardiola moștenise unele probleme substanțiale la echipă, cu siguranță, dar inabilitatea lui de a-și îndoctrina corect noii jucători, a fost un scenariu mult prea pretențios.

Sursa: www.fourfourtwo.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *